top of page
20211012_125731.jpg

BYRÅN BLIR TILL

Vi möttes i en stark längtan. I att utveckla och i att medskapa.  Behoven listades i rasande fart och utan svårigheter. Vi behöver mötesplatser, vi behöver fler aktiviteter, vi behöver fler besöksmål, vi behöver mat, vi behöver lyfta vår kultur, våra språk och berätta vår historia. Vi behöver uppleva mer. Ge människor mer, både de som bor här och besöker oss. Vi behöver ta vara på människors förmåga, driv och våra olikheter. Vi behöver jobba ihop. 

Tiden gick och i en hektisk vardag mellan inbokade arbeten och familjeliv fångade vi stunder då vi knådade och knådade. Behov, förutsättningar, egna erfarenheter, viljor, tankar, längtan och ambitioner. Höst blev till vinter, vinter till vår och Medskapandebyrån var ett namn som liksom årstiderna kom utan att vi exakt visste vilken dag det hände. Slutligen när rallarrosen blommade i topp och meddelade att sommaren var över fanns våra tankar på ett hav av post-its i alla regnbågens färger. Vi sorterade, prioriterade, konkretiserade och så fanns den där till slut. Vår vision, så simpel och självklar. Allt det handlar om är att skapa en lite trivsammare håla. Och att ha kul efter vägen. 

Vi börjar vårt arbete här i Gällivare och när vi känner oss nöjda kan vi skapa fler trevliga hålor. Det är för landsbygden våra hjärtan slår, här där man måste vara resursrik, kreativ och kroka arm för att komma framåt. Här där allt är möjligt och det finns plats för alla.

Petra Åhl och Cora Karlsson, initiativtagare till Medskapandebyrån.

MEDKSPANDEBYRÅN - EN DEL AV ÁVKI

Ávki AB är en ekonomibyrå och ett utvecklingsbolag som älskar

att driva företag och utveckling! Med specialkunskaper inom kreativt, kulturellt, samiskt och värderingsdrivet företagande. Företaget arbetar med alla som vill ha en välskött ekonomi eller delar vårt engagemang för utveckling. Vi bildades 2011  och ägs nu av Unna tjerusj och Gällivare skogssameby. Ávki har alltid varit en modig möjliggörare och platsutveckling är viktigt komplement till Ávkis nuvarande verksamhet och genom Ávkis nätverk, kunder och projekt kan många synergieffekter skapas. 

Àvki_logo_okt2021.png
bottom of page